Een moment van trots: opnieuw mag Harm de tuin ontwerpen van klanten die hij in het verleden ook heeft mogen verblijden. Ongeveer 12 jaar geleden heeft Harm de Klassieke Tuin in Best gerealiseerd. Dit was één van zijn eerste projecten waarbij hij het ontwerp en de projectbegeleiding heeft gedaan. Inmiddels zijn deze klanten verhuisd en kwam recent de vraag of Overbeek Groen opnieuw hun tuin wilde ontwerpen. Daar hoefde Harm natuurlijk niet lang over na te denken!

De Klassieke Tuin in Best

Ongeveer twaalf jaar geleden heeft Harm het ontwerp voor de Klassieke Tuin in Best gerealiseerd. Uiteraard in samenspraak met de klant. Om ervoor te zorgen dat het ontwerp naadloos aansluit op de wensen van de klant, is het van belang om hier samen tijd en energie in te investeren. Ook is het daarbij belangrijk om de stijl van de tuin op de woning aan te passen. Op die manier zorg je namelijk voor harmonie. Kenmerkend voor deze tuin zijn de vijver en de twee centrale zitplekken. 

De groei van een tuin

Dat een recent aangelegde tuin tijd nodig heeft om te groeien is voor niemand een geheim. Als we terugkijken naar de tuin op het moment van aanleg en nu, is er een enorme groei ontstaan. Normaliter zie je als ontwerper eigenlijk alleen de jonge, net aangelegde tuin. Met een beetje geluk mag je zo’n tuin blijven onderhouden. Pas dan kun je zien hoe de tuin groeit naar een volwassen tuin. Het is mooi om te zien hoe de klant de tuin eigen weet te maken door elementen toe te voegen. Zo heeft deze klant ervoor gekozen om een vogelhuisje neer te zetten, beelden en zelf meubelen uit te kiezen. Wij vinden het belangrijk dat jouw tuin bij jouw wensen aansluit. 

De nieuwe tuin

Inmiddels is de klant verhuisd naar een nieuw huis. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe tuin. De opgeleverde tuin beviel hen destijds zo goed, dat zij besloten om opnieuw contact te leggen met Overbeek Groen. Het nieuwe huis van de klant heeft een heel andere stijl. Daar wordt de nieuwe tuin dan ook op afgestemd. De trends veranderen natuurlijk ook door de jaren heen. Het is dan ook belangrijk om daar op in te haken. Op dit moment ligt het ontwerp voor de nieuwe tuin klaar. Om het ontwerp definitief te maken gaan we aan de slag met de puntjes op de i te zetten. De kenmerken van deze nieuwe tuin? Groen, privacy en een schaduwterras. Ook in deze tuin wordt een grote vijver aangelegd. Om kleur aan te brengen zorgen we voor veel variatie in beplanting. Op die manier kan de klant zelf ook lekker bezig zijn in de tuin, hetgeen ze leuk vinden!

De komende tijd houden we u op de hoogte over de nieuwe tuin, met daarin de verschillende stappen: van ontwerp tot realisatie. Benieuwd naar de voortgang van dit project? Blijf ons dan volgen! 

Aan de slag met uw tuin? Wij helpen u graag met onze expertise en professionele blik! Neem vrijblijvend contact met ons op.