Overbeek Groen heeft weer een prachtig project voor je klaarstaan: de stoere tuin in Terheijden. Een prachtige tuin waar groen en industrieel hand in hand een mooi geheel vormen. 

De tuin grenst aan een prachtig, groene gemeentelijke groenstrook en een modern huis met veel glas. Daardoor kijk je vanuit de woning de hele tuin in. Als je in de woonkamer staat kijk je de hele tuin in. Harm: “Het groene contact met de tuin is hier heel belangrijk. Overal waar je binnenloopt ervaar je groen om je heen. Je ervaart dat gevoel echt wanneer je in de woning bent. Om die reden vond ik het ontzettend belangrijk om die balans op de juiste manier in stand te houden.” 

De centrale vijver

De bewoners hadden één specifieke wens: een strakke, moderne vijver. Harm: “We hebben ervoor gekozen om de vijver centraal in de tuin aan te leggen. De filtering van deze vijver gaat door middel van een plantenfilter. Dat wordt in een zwemvijver ook toegepast. In eerste instantie was het geen specifieke wens om een zwemvijver aan te leggen, maar doordat de vijver zo schoon is, heeft de eigenaar hem inmiddels verschillende keren als dompelbad gebruik!”

Groen in stand houden

Om ervoor te zorgen dat je vanuit de woning echt het groen blijft ervaren is er gekozen om het straatwerk direct tegen de gevel aan te leggen en vervolgens direct met de tuin te beginnen. Voor dit straatwerk is gekozen voor prachtige, robuuste tegels met een niet-standaard afmeting van 120×120 cm. Harm: “Door het gebruik van deze tegels hebben we een rustige lijnstijl weten te creëren. Het straatwerk is als het ware tegen de gevel aan geschoven. Op die manier hebben we ervoor gezorgd dat het straatwerk niet in het zichtveld valt vanuit de woning, maar je er als het ware overheen kijkt. De tuin is van zichzelf zeer mooi door de groene achtergrond. Er loopt namelijk een groenstrook van de gemeente achter de tuin door. Door de plaatsing van de tegels hebben we ervoor gezorgd dat dit groene gevoeld in stand gehouden is gebleven.” 

De prachtige pergola en rustige beplanting

In deze tuin vind je een industriële stalen pergola. De pergola staat op een houten vlonder, wat zorgt voor een mooi en stoer contrast tegen het bos. Harm: “De pergola dient eigenlijk als extra terras, waar je alles in kunt. Op deze plek heb je net wat meer zon omdat het naast de groenstrook ligt. We hebben gekozen voor een luchtig stalen frame zodat het een zonnige plek blijft. Dankzij de pergola hebben we hoogte op een transparante en stoere manier weten te creëren.” Omdat de tuin op zichzelf al veel groen bevat, is er gekozen voor rustige beplanting. De achtergrond van de tuin doet namelijk zelf al heel veel.

Terugblik

Harm: “Ik ben trots op het eindresultaat. Het is een stoere, strakke tuin geworden met een mooie balans tussen rust, kracht en eenvoud. De klant heeft me veel vrijheid en vertrouwen gegeven en begreep ook goed waarom ik sommige keuzes maakte. Dat was voor mij erg prettig. Het ontwerp heb ik voor Abrahams Hoveniers verzorgd. Zij hebben vervolgens de realisatie van deze tuin gedaan. De toegepaste tegels zijn afkomstig van Schellevis. Tevens is dit project opgenomen in het bewaarmagazine van Schellevis. Iets om trots op te zijn!”