2020: Het jaar dat Harm van Overbeek besloot Overbeek Groen op te richten. Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur. En dus blikken we terug op een spannend maar succesvol jaar.

De start van Overbeek Groen

Met de de nodige ervaring in zijn broekzak besloot Harm dit voorjaar de stap naar het ondernemerschap te nemen. Net na dit besluit kwam corona om de hoek. En dat zorgde ineens voor nog wat extra uitdagingen. Harm: “Gelukkig bleef ik positief en zorgde ik ervoor dat ik het beste uit de situatie haalde. Zo ontstond er bijvoorbeeld al snel een mooie samenwerking met mijn oude werkgever. Samen pakten we een aantal mooie project op dit jaar. Tegelijkertijd stroomden mijn eigen projecten ook langzaam maar zeker binnen. Dat was mede een gevolg van het actief aan de slag gaan met het uitbreiden van mijn netwerk. Het is natuurlijk ontzettend spannend om een eigen bedrijf te beginnen, maar ondanks de spanning heb ik dit jaar met veel plezier aan en in het bedrijf gewerkt.”

De hoogtepunten van 2020

Het jaar 2020 heeft een aantal mooie hoogtepunten gekend voor Harm. Harm: “Zo ontwierp ik bijvoorbeeld een prachtige tuin in Oirschot waarbij de zwemvijver een centraal punt was. Voor dit project heb ik ook een stuk projectrealisatie mogen verzorgen. Daarnaast heb ik een volledig ontwerp, van A tot Z, mogen verzorgen voor de loungetuin in Oirschot. En als laatste is mijn netwerk, ondanks de coronacrisis, ontzettend gegroeid met waardevolle en interessante connecties. De klussen en tekenopdrachten die daaruit voortvloeiden zijn voor mij absoluut een hoogtepunt van het eerste jaar ondernemen”.

Komende jaar

Het nieuwe jaar staat alweer om de hoek. En een nieuw jaar, dat begin je natuurlijk met nieuwe doelstellingen! Harm: “Ik wil mijn netwerk en naamsbekendheid blijven vergroten. Daar wil ik een groei in blijven maken. Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en kijk er naar uit om mooie projecten op te mogen pakken. Corona of niet: ik ben klaar voor het nieuwe jaar! ”

Overbeek Groen wil iedereen ontzettend bedanken voor dit geweldige jaar. We wensen iedereen alvast een gezellige kerst en het allerbeste voor het volgende jaar!