Werkwijze

1. Kennismaken

Voordat we samen van start gaan, plannen we een kennismakingsgesprek in om elkaar beter te leren kennen. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat uw wensen zijn. We onderzoeken wat een tuin voor u betekent en welke gevoel uw tuin mag uitstralen. Dit doen we bijvoorbeeld met behulp van een moodboard op Pinterest. Zo kunnen we perfect de juiste tuin, in balans en volledig op uw wensen afgestemd, creëren. Door samen te brainstormen komen we tot creatieve ideeën, die we samen uitwerken in schetsen. Die schetsen worden gebruikt als basis voor het definitieve ontwerp van uw tuin.

2. Concept en schetsontwerp

De input uit het kennismakingsgesprek vormt de basis voor het maken van een schetsplan op schaal. In deze schets houden we rekening met de elementen die u vanuit uw huidige tuin wilt behouden. Dit schetsplan presenteren we vervolgens in 2D of 3D aan u. Zo krijgt u direct een gevoel en goed beeld bij de tuin. De feedback op het ontwerp verwerken wij vervolgens in het definitieve ontwerp.

3. Definitief ontwerp en uitwerking

Na goedkeuring van het concept, gaan we aan de slag met de uitwerkingen. Onder die uitwerkingen valt onder andere het beplantingsplan. Dit plan wordt volledig afgestemd op uw wensen. Daarnaast zullen de technische details, welke noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van het ontwerp, in kaart gebracht worden. Wanneer het definitieve ontwerp is afgerond, plannen we een opleveringsgesprek in. Tijdens dit gesprek nemen we samen het hele plan door om de puntjes op de i te zetten.

4. 3D uitwerking

Om van tevoren de juiste beleving van uw tuin te ervaren, zorgen wij voor een 3D uitwerking van uw tuin. Op die manier maken we de sfeer en de kwaliteit van het ontwerp visueel. Deze 3D uitwerking is altijd van hoogwaardige grafische kwaliteit. Hiermee versterken we onze tuinontwerpen en stellen we u in de gelegenheid om een goed beeld van het uiteindelijke resultaat te vormen.

5. Beplantingsplan en verlichtingsplan

In het tuinontwerp hebben we de grove lijnen van de beplanting uitgetekend. We adviseren u om een beplantingsplan op te laten stellen om het tuinontwerp compleet te maken. Overbeek Groen heeft jarenlange ervaring met het werken met planten. Vanuit onze expertise en kennis zijn we in staat om een uitgewerkt beplantingsplan voor u op te stellen. Onze beplantingsplannen zijn onderscheidend, omdat we gebruik maken van creatieve plantcombinaties. Wij gaan met passie aan de slag om een duurzaam en kwalitatief hoogstaand resultaat te realiseren.

De juiste sfeer van de tuin wordt mede bepaald door het type verlichting. Daar weten wij alles van. Om ervoor te zorgen dat deze sfeer aansluit op uw wensen, maakt Overbeek Groen een compleet verlichtingsplan. Zo weet u zeker dat alles op zijn plek valt.

6. Uitvoering en begeleiding

Overbeek Groen bundelt krachten met een gedreven groep professionals. Samen realiseren we uw droomtuin. Door de juiste kennis en expertise de bundelen garanderen we de hoogste kwaliteit. We hebben oog voor detail. Zo zorgen we ervoor dat uw tuin nauwkeurig en volledig volgens plan aangelegd wordt. Daar geloven wij in! Tijdens de oplevering is Overbeek Groen aanwezig om ervoor te zorgen dat de tuin naar volledige tevredenheid opgeleverd wordt.

Uiteraard is het ook mogelijk om het ontwerp zelf te realiseren. Hier begeleiden we u graag in. We komen graag naar u toe wanneer u vragen heeft over de aanleg van het ontwerp. Op die manier kunnen we het beste advies geven. Samen met u zorgt Overbeek Groen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan