Workshops

 
Openingstijden
Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00 (avondafspraken Ma-Wo tot 21:30)
Zaterdag: 08:30 - 15:00

Workshops

Workshop: ontwerp uw eigen tuin

Wilt u graag uw eigen droomtuin ontwerpen, waarbij alles op elkaar afgestemd is? Maar twijfelt u over bepaalde keuzes, en wilt u verrast worden met creatieve mogelijkheden? Dan is de workshop “Ontwerp uw eigen tuin” iets voor u!

In deze cursus gaat u praktisch aan de slag met het ontwerpen van uw eigen tuin, onder begeleiding van twee ervaren tuin deskundigen: Harm van Overbeek en Harold de Bresser (Groencentrum de Mortelen). Tijdens de cursus wordt u persoonlijk begeleid en van advies voorzien zodat u uiteindelijk een goed doordacht tuinontwerp weet neer te zetten. Gedurende vijf weken heeft u iedere week een vast contactmoment in de avond. Dan evalueren we samen de door u gemaakte huiswerkopdrachten.

Schrijf je nu in

Praktische informatie

De workshop bestaat uit 5 avonden en start op 5 januari 2021. De vervolgdata zijn 12-1, 19-1, 26-1 en 2-2. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan de workshop.

 • Aanvang: 19.15 uur.
 • Start van de les: 19.30 uur.
 • Einde van de les: 21.15 uur.
 • Kosten: €475,- per tuin.

Deze prijs is inclusief koffie, thee, een versnapering, lesmateriaal, gebruik van tekenmaterialen en als afsluiting een thuisbezoek.

ER VOLGT Z.S.M. EEN NIEUWE DATUM VOOR DE WORKSHOP I.V.M. CORONA RICHTLIJNEN

Wat houdt de workshop in?

Ter voorbereiding van deze workshop:

 • Maakt u een Pinterest account aan waaraan u de gewenste sfeerfoto’s toevoegt.
 • Levert u een plattegrond op schaal 1/50 of 1/100 en foto’s van de huidige situatie aan.
 • Stelt u een wensenlijst en inventarisatielijst van de te hergebruiken beplanting of materialen op.

Heeft u moeite met bovenstaande? Dan kunnen we vooraf een intake inplannen waarbij we de tuin komen inmeten. Daarna zullen we een plattegrond voor u uitwerken. Tevens bespreken we dan ook de wensen en maken we foto’s van de huidige situatie. Geef dit tijdig door, dan plannen we een afspraak in. De extra kosten hiervoor bedragen €75,-.

Op de eerste avond leert u welke tuinstijlen er zijn en inventariseren we welke stijl het beste bij u past. Ook bekijken we, individueel, de huidige situatie van de tuin en voorzien we u van advies waar u op moet letten. We gaan onder andere aan de slag met:

 • Zon- en schaduwkaart
 • Vlekkenplan en zichtlijnen
 • Lijnenspel uitzoeken passend bij wensen en beoogde sfeer

Huiswerkopdracht: verder uitwerken van bovengenoemde tekeningen/uitwerkingen

Tijdens de tweede avond leert u de basistechnieken van het ontwerpen. U leert hoe u een functionele indeling kunt maken. Daarnaast voorzien we u van tips om de tuin optisch dieper of breder te laten lijken. Al uw wensen laten we bij elkaar komen in één basisontwerp

Huiswerkopdracht: verder uitwerken van het basisontwerp

Het is van groot belang dat de stijl van uw tuin aansluit bij de rest van uw huis. De tuin is namelijk een verlengstuk van het huis geworden. Tijdens de derde avond gaan we aan de slag met het kiezen van materialen die bij de sfeer en stijl van uw huis passen. Hierbij staan de volgende thema’s centraal:

 • Bestratingsmaterialen en de verschillende mogelijkheden (voor- en nadelen)
 • Verlichtingsplan uitwerken
 • Beregeningsplan en de verschillende mogelijkheden (voor- en nadelen)
 • Uitleg mogelijkheden voor waterberging en/of afwatering van uw tuin

Huiswerkopdracht: ga aan de slag met het uitzoeken van de materialen en werk dit verder uit in een moodboard

Tijdens de vierde avond bespreken we de gekozen materialen. We lassen extra ruimte in voor vragen en een terugblik op de voorgaande drie lessen. Waar nodig voorzien we u van extra informatie en uitleg.  We introduceren met een korte uitleg de volgende les over beplanting.

Huiswerkopdracht: ga aan de slag met het kiezen van favoriete planten: 20-30 stuks vaste planten, 10-15 stuks heesters, 2-5 stuks bomen en/of meerstammige bomen.

Leer alles over de mogelijkheden met beplanting. Wat voor type planten zijn er? Waar moeten we op letten met de plantkeuze? Welke typen planten passen het beste bij uw favoriete tuinstijl? En hoe werken we een beplantingsplan uit?

Aan de hand van uw ontwerp gaat u zelf een beplantingsplan samenstellen. Uw favoriete planten, hoogte, schaduw en andere specifieke eisen zullen hierbij meegenomen worden. Het ontwerp wordt erop gericht dat uw tuin het hele jaar door de moeite waard zal zijn.

Huiswerkopdracht: het verder uitwerken van het beplantingsplan

Na de workshop laten we u natuurlijk niet aan uw lot over. Om de volledige haalbaarheid van uw ontwerp te bekijken, zullen we bij u thuis langskomen. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. De gemaakte ontwerpen, inclusief beplantingsplannen, worden doorgesproken, beoordeeld en waar nodig bijgestuurd. Aan de slag!

workshop-ontwerp-je-eigen-tuin
tekening-tuinontwerp

Schrijf nu in voor de 5-daagse Workshop: Ontwerp uw eigen tuin

  Vraag een vrijblijvende offerte aan